Yves Rocher Bouncy Curls Treatment šampon

Dok sjedim sa kosom u ručniku, tipkam vam post...pa, o šamponu kojom sam je oprala!



Moja se kosa može opisati u dvije riječi - duga i ZAHTJEVNA. Naime, imam smeđu kosu koja nikad nije bila tretirana bojom, iz jednostavnog razloga što, da je idem bojati, vjerojatno bih odabrala ovu boju koju imam na sebi. Imam takav ten kojem bi teško pristajala ijedna druga boja od moje prirodne, ili nijansu-dvije ispod i iznad. To sam pokušala postići preljevima, ali nakon što sam potrošila 4 pakiranja preljeva i I DALJE MI NIJE BILO DOVOLJNO, odustala sam od tog sporta, rekavši samoj sebi da ću imati dovoljno vremena da se bojam u što god hoću kad počnu sijede ili kad se jednog dana probudim s neobjašnjivom željom da postanem slatka plavuša ili fatalna crnka. 

Osim toga, inače je valovita, nekad i kovrčava, ali je svako definirano stanje moje kose iznenađenje nakon pranja i sušenja. Ovisi o tome jesam li je počešljala ili nisam poslije pranja, koje sam proizvode koristila, jesam li je sušila odmah ili 10 minuta poslije, kakvo je vrijeme vani, koje je godišnje doba pa do bizarnih stvari kao to u kojoj sam županiji i kakva je voda tamo gdje jesam. Može vam se činiti da pretjerujem, ali kad kao ja, na primjer, operete kosu i namjestite da to izgleda ok, pa izađete vani po ovakvoj magli i izgledate ko da ste proteklih pola sata proveli u 90-ima tapirajući kosu, nije vam baš smiješno. Ili možda je, malo.

Zbog svega toga, posegnula sam za Yves Rocher Bouncy Curls Treatment šamponom s lišćem baobaba, koji obećava kosu "otporniju na vlagu i frizzing za mekane i elastične kovrče". 

Ovo mi je prvi put da koristim ovakav tip šampona, jer, naime, ovaj šampon nema silikona, nema parabena i nema koloranata. Zbog toga kosa nema onaj zaglađeni efekt neposredno poslije pranja kao inače nakon pranja šamponima punima silikona. Slabije se pjeni od ostalih šampona koje sam koristila, iako ima SLES jako visoko u popisu sastojaka, čak na drugom mjestu. Ima blag, neutralan miris.



Što se tiče efekta nakon pranja, isprobala sam ga bez regeneratora da vidim kako će se ponašati sam, ali nije ispunio sva moja očekivanja. Naime, kosa je bila mekana i stvarno lagana, ali što se tiče obećanja o otpornosti na vlagu i što se tiče smanjenja frizzing efekta, tu me nije oduševio. Zbog toga što mi kosa nije prirodno jako kovrčava i zbog dužine koja je otežava, s ovim šamponom teško dobijem definirane kovrče i moram najčešće posegnuti za kremom za kovče ili pjenom kako bih dobila izgled koji želim, ili jednostavno posegnem za  John Frieda Frizz Ease regeneratorom koji napravi odlično svoj posao.

Nije mi prebrzo zamastio kosu, osim dijela na kojem sam prije imala under-cut koji mi se iz nekog razloga brže masti, valjda zato što je tu kosa manje oštećena i samim time, manje suha.  Puštam kosu na tom dijelu već godinu dana, i napokon je narasla do te dužine da mogu normalno zavezati rep. Nekad mi dođe da ponovno obrijem taj dio glave, ali onda se sjetim muke puštanja kose, i razdoblja kad je imala svega nekoliko centimetara i nije ličila na ništa, i brzo me prođe :)

Sve u svemu, ne kažem da je proizvod loš, ali jednostavno nije za mene. Vjerujem da bi bolji efekt dobila korištenjem regeneratora iz ove linije, kako preporučaju na proizvodu. Uz to, smatram da bi bio bolji osobama kojima se kovrče ponašaju malo dosljednije nego moja svojeglava kosa. 


Za količinu od 300 ml morat ćete izdvojiti 22 kn ili 20.90 kn, koliko trenutno košta snižen na njihovom web-shopu. 

Rado bih čula preporuku za neki dobar šampon za valovitu/kovrčavu kosu.

Bonvivant




2 komentari:

  1. Joj sad si me opet podsjetila da želim isprobati njihove šampone!!! A kad je lakše takve stvari kupiti u DM-u, treba ti šampon, uđeš u prvi DM, kupiš i gotovo. Za ovo bih morala potegnuti do Ilice. Ali budem!

    OdgovoriIzbriši
  2. Eh, nema silikona nema parabena ali ima sls na drugom mjestu, pa peg i štošta :D enihau, nekako me njihovi šamponi ne privlače. ja jako volim paul mitchell awapuhi sampon <3

    OdgovoriIzbriši

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Meet The Author