And so it begins...

Definition of the world bon vivant in Oxford Dictionary:
bon vivant
Pronunciation: /bɒ̃ viːˈvɒ̃, bɔ̃ vivɑ̃/noun (plural bon vivants or bons vivants pronunc. same)a person who devotes themselves to a sociable and luxurious lifestyle:
origin: late 17th century: from French, literally 'person living well', from bon (good) and vivre (to live).

Iako ovaj izraz u posljednje vrijeme ima pomalo loš prizvuk i najčešće označava osobu iz visokog društva koja živi razuzdanim, poročnim životom i troši ogromne svote, najčešće tuđeg, novca, tražeći ime za ovaj blog, uopće nisam imala takvo značenje na pameti. 

Na umu sam imala sasvim drugačije poimanje bon vivanta, doslovno značenje "dobrog življenja", uživanja u životu i svim lijepim stvarima koje nam pruža,

Vjerojatno se sad pitate koja je uopće tema ovog bloga. Pa da vam dam odgovor.
Kozmetika, što dekorativna što preparativna, tj. sve ono što ulazi u domenu jednog beauty bloga, uz dodatak mode, malo glazbe, filma i knjiga, uz poneki recept ili izvještaj s putovanja.

Naime, privatno sam osoba s jako puno interesa. Jedna od onih osoba koja nikad u životu nije bila posvećena samo jednoj stvari, i kojoj je jako teško iz mora stvari koje voli odabrati najdražu. Volim kozmetiku, do te mjere da sam svih oko sebe izludila sa svojom brzorastućom ovisnošću, a volim i pisanje i čitanje dobrih knjiga. Volim mirnu večer uz dobar film, finu hranu ili čašu vina, a volim i otići na trening plesa i nakon toga sve naučeno pokazati na plesnom podiju na nekom mjestu gdje se pušta dobra glazba. 

Sve te stvari koje život čine ljepšim, nadam se ne samo meni, želim pokušati pomiriti. 
Ovo je moj pokušaj.
Na jednom mjestu, nazvanom zajedničkim imenom - Bonvivantism.

Pa počnimo.



4 komentari:

  1. Super si ime odabrala, ja sam svoj trebala nazvati hedonizam, ali hedonizam ima stvarno negativan prizvuk. Dobrodošla! :)
    Mali savjet: ukloni provjeru slovima prije objave komentara.

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga moja, ti zvucis po ovom opisu kao ja (nadam se da je to neka pozitivna stvar) :))
    Sretno sa blogom, dopada mi se naziv i sve sto si imala na umu pri njegovom kreiranju.
    Da te mnogo pozitivne energije prati mila! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na lijepim željama :)
      Blog polako raste i želim da se s vremenom formira u nešto što predstavlja mene, u potpunosti. Još mi treba vremena i truda da to postignem, ali polako, doći će sve to :P
      I pozitivna je stvar, kako ne! <3

      Izbriši

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Meet The Author